Foili MM

Täna algas formula foili MM Poolas, Puckis. Kohal üsna viisakas seltskond, nii et igaljuhul MM-i vääriline võistlus sellest tuleb. Kohale tulin paar päeva enne, et asjad rahulikult paika sättida, sest viimased võistlused on kõik läinud selle taha et võistluse ajal vaja ikka katsetada.
Esimese päeva prognoos oli normaalne- selline keskmine tuul, õigest suunast. Realselt oli muidugi puhanguline nagu Puckis ikka. Enne starti läksid 8,8ga peale, kuid otsustasin peale paari otsa tulla kaldale et väiksem puri võtta. Puhangud olid ikkagi üsna tugevad. Esimese stardi sain enamvähem, aga minekut väga polnud. Kogu sõidu loksusin sellise pooliku hooga nagu sõidaks 4 käiguga kiirteel- juskui kännu taga kinni. Teisel ringil oli päris arvestatav tuule keeramine, nägin selle ära- pautisin teisele poole rada ning võitsin sellega paar kohta, ning lõpetasin 8. Järgmised 2 starti läksid enamvähem ühte moodi. Alustasin kõvade sõitjate vahelt, ei saanud stardis hoogu ülesse ja natukese aja pärast olin segatud tuules. Kui veel mõned ebaõnned tuulekeeramistega juurde ja olin seal 15 koha kandis. Pausi ajal vahetasin tiiva väiksemaks, sest tundus et mul oli meeletult powerit aga ei suutnud kuidagi seda kiirusesse saada, ning kuna mul oli juba kõige väikse puri siis tundus ainuke loogiline käik vahetada foil väiksemaks. Just enne seda kui uuesti vette läksime võttis tuult maha, nii et kõik vahetasid suuremate purjede vastu. Kuigi mulle tundus see ebaloogiline(tavaliselt siis tuul võimendub kui taevas selgemaks läheb, praegu võttis aga maha), siiski vahetasin ise ka 8,8 vastu, kuid tiiva jätsin väikse. Vette minnes tundus justkui mugavam, aga polnud ikkagi päris see mis tahaks. Sõit midagi uut ei toonud- ikka seal 10 koha kandis, ning üritasin lihtsalt teiste eksimuste pealt võita. Peale sõitu sättisin veidi purje ja sain lõpuks asjad mugavaks. Enne järgmist starti andis aga uuesti tuult juurde, nii et oleks jälle tahtnud väiksemat purje. Viimane start oli päris segane- Kuna stardi hetkel vaikis ja keeras tuul, siis oli paljudel pin-endis probleeme üle liini saamisega. Ei tea isegi kuidas, aga kuidagi õnnestus mul veel teisest reast kuidagi end välja pumbata ja üle pin endi kaatri minema pääseda. Peale seda tundus natuke aega et sõidaks nagu päris üksi, aga märgi peale minnes oli ikkagi väike punt koos. Kahjuks paremaga kalda alla tulles, saime kehva tuule.. või õigemini ei saanud tuult, nii et merelt tulijad, kellest mitmed oli need kes ei saanud lihtsalt stardist minema, võitsid korralikult. Edasi püüdsin lihtsalt korralikult lõpuni sõita, kuna vahed olid päris selged. Siiski tänu teiste eksimustele sain jälle 2 kohta ette poole 8. Esimese päeva kokkuvõttes olengi 8. Kõige hullem päev ei olnud, aga kindlasti saab paremini. Terve päeva jooksul ei suutnud seda mugavat minekut leida, vaid maadlesin oma asjadega.
Homne prognoos on muidgu korralik- täna pidi väidetavalt olema see vaikse tuule päev (olin 3 sõitu kõige väiksema purjega). Eks ole näha kui hulluks ilm läheb ja kui tugeva tuulega meid peale aetakse. Igatahes lubab pealelõunaks juba 40 knotsi, nii et esimene start toodi tunni võrra varasemaks