foili EM

Eile algas siin samas Portimaos formula foili EM. Juba enne võistlust oli teada et minu nõrk koht saab olema väga vaikne tuul, nii et pidi ainult lootma, et väga vaikse tuulega ei hakata sõite punnitama. Hommikul, nagu siin ikka, ei puhunud midagi. Päeva peale keeras vaikselt lääne poole ja tõstis. Samas oli ikka väga piiri peal. 4 aegu läksid esimesed peale, aga enamus aega tiksusid. Kuna ma olen siin mitu päeva juba tõbine, siis ootasin veidi enne vette minemist, et jõudu säästa. Samas teadsin, et peale nädalat formula sõitmist on tunnetus paigast ära ja tasuks minna testima. Tuul käis ülesse alla- kohati sõideti kohati seisti. Siis kui rohkem sõidu moodi asi paistis, läksin ka peale. Mõnus oli üle tüki aja jälle sõna otseses mõttes lennata, eriti veel nii vaikse tuulega. Ootasime ja tiirutasime tükk aega kaatri juures, kui mingi hetk andis tuult juurde ning kaldal läks AP alla. Tuult oli puhangutega 8-9 knotsi, ehk suht piiri peal. Stardis paljud seisid, aga õnneks sain mina ilust minema ja esimene krüss läks isegi päris viisakalt. Olin ilusti esimeses pundis.. kuni jäin tuuleaugus ühe suure laine taha kinni, vajusin vette ja pidin tükk aega pumpama et üldse veest väljas püsida. Sellega andsin esimestele kõvasti ära. Tegelikult peale seda hetke ei mäletagi, et oleks rohkem poweris sõitnud. Kogu ülejäänud sõidu tegelesin pumpamisega- tuul 5-7 knotsi. Kuna paljudel siin on meetrine tiib, siis neil oli seis vähe lihtsam kui minul, sest minu tiib oli ainult 90cm. Samas oli esimene punt ülejäänutest nii pikalt eest ära, et ma oleks võinud viimase allatuule ka tiksudes tulla, ning oleks ikka samal kohal lõpetanud- ehk 7.
Peale seda saadeti meid kaldale, sest plekkis ikka päris ära. Ootasime veidi, ning viimasel võimalikul hetkel, ehk 7 aegu õhtul aeti meid uuesti vette. Nüüd tundus tuul natukese parem ehk u 10 knotsi. Stardist sain normaalselt minema, tegin õigel ajal paudi, ning olime Preissiga üleval märgis koos 1-2. Allatuules läksime aga merele, kus kaotasime kõvasti ja taganttulijad kasutasid seda ära, ning jibeisid kalda poole. Teisele ringile läksin u6 kohalt ja kuna tuul oli taas veidi järgi andnud, siis tundus et nii ka jääb. Samas ees konkurendid eksisid pautimisel ja nii tõusin 3koha konkurentsi. Allatuules sõitsime pikalt E72-ga koos, kuid tänud parematele jibeidele oli tema lõpuks ikkagi ees ning mina 4.
Eks see keeruline päev oli ja tegelt ma ise kartsin hullemat, kuna ilmselt kõigil siin on suuremad tiivad kui minul, aga õnneks palju ei kaotanudki. Täna homme paistab prognoos soodsam, nii et ehk saab hoo ikka ülesse